
Een luisterend oor
Je kan anoniem op de website terecht voor vragen en 1-op-1-gesprekken. Het is geen professionele hulp, maar een luisterend oor kan al zoveel betekenen. Studenten voelen er vooral dat ze er niet alleen voor staan. Het thema is helaas brandend actueel. De nood aan een laagdrempelige nuldelijnszorg voor studenten werd nog duidelijker tijdens de coronacrisis. De chatlijn richtte zich eerst enkel op UGent-studenten, maar zal vanaf volgend jaar open staan voor alle studenten van Gent.
“Jarne heeft bakens verzet voor het mentaal welzijn van zijn medetudenten. Zijn engagement om dit initiatief te coördineren, infosessies te geven en opleidingen te organiseren voor zijn medestudenten illustreert hoe hij zijn studenten warm maakt, ondersteund en betrekt. Jarne is een topper en zijn inzet heeft een grote impact op zijn medestudenten van zowel vandaag als de toekomst” - Hafsa El-Bazioui
Nog drie laureaten!
Omdat de kandidaturen dit jaar zo sterk waren besloot de jury nog drie extra laureaten in de bloemetjes te zetten. Maxime Geldhof zette zich met veel motivatie in om een website voor de bloklocaties te ontwikkelen. Ze maakten het inschrijvingssysteem inclusiever. Beatrice Constantin is een Roemeense muziekleerkracht die zich in België met succes omschoolde tot verpleegkundige, een indrukwekkend parcours! Ines Eeckhout maakt dit lijstje van indrukwekkende studenten compleet. Zij combineerde haar studies met verschillende vrijwillige engagementen gaande van de speelpleinwerking en scouts voor mensen met een beperking tot het bereiden van maaltijden in een rusthuis.
Reacties